Maestrul


Maestrul Lin Kai Ting s-a născut în Beijing, China, în anul 1958. Din  copilărie a practicat Wushu – artele marţiale chinezeşti - stilul Shaolin, în speţă Shaolin Taolu şi Shaolin Quan.  A practicat Yi Zhang Jing, o metodă secretă pe care o cunoaşte numai Maestrul său; este un stil ce se transmite de la Maestru la discipol, însă pe o singură linie de discipoli şi nu este predat publicului.
În prezent, Maestrul Lin Kai Ting nu mai practică wushu, însă acesta a reprezentat fundamentul pentru a putea înţelege Qigong şi a-şi  spori Kung Fu-ul (măiestria) în Qigong. În anul 1978 l-a cunoscut pe Maestrul de Qigong  Li Jing Feng şi aşa, a început să înveţe şi să practice Qigong. Principiile stilului de Qigong al Maestrului Li se bazau pe filozofia taoistă.
Şi-a continuat pregătirea studiind şi practicând toate cele cinci stiluri de Qigong tradiţional: taoist, confucianist, budist, Qigong-ul medicinei tradiţionale chineze, denumit şi Qigong-ul Medical, precum şi Wushu Qigong (sau al Artelor Marţiale).
 A studiat cultura chineză antică mai bine de zece ani, citind numeroase cărţi de filozofie – taoism, budism, confucianism, etc. -  literatură, istorie, în care a regăsit principiile ce stau la baza Qigong-ului, precum şi tratate ale Medicinei Tradiţionale Chineze. 
Este absolvent şi al Institutului de Medicină şi Farmacologie Tradiţională Chineză, având diploma de specialist în domeniu; de asemeni, a absolvit  Secţia de Tui Na  (masaj terapeutic), cursuri de specialitate organizate în cadrul aceluiaşi Institut. Este absolvent şi al Universităţii de Turism din Beijing.
În anul 1991, în urma unor teste şi examene teoretice severe, precum şi a celor practice prin care şi-a dovedit capacităţile, dl. Lin Kai Ting a obţinut titlul de Maestru Internaţional de Qigong.
Fiind deja Maestru, domnia sa a simţit că este nevoie să fie răspândite comorile Qigong-ului în întreaga lume, deoarece, precum obişnuieşte să spună adesea “Qigong-ul este chinezesc, însă aparţine întregii umanităţi”. Astfel, în 1992 a venit în Europa, începându-şi prelegerile cu România. De atunci a fondat şcoala de Qigong denumită QilinGong, cu stilul şi metodele sale specifice pentru vindecare şi menţinere a sănătăţii.